Orthodontie

Ieder gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten we al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele softwaretechniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie ontwerpen wij de apparatuur en wordt de virtuele situatie overgebracht naar uw mond via “jigs”(malletjes) die de brackets bevatten.

Bij Daniels kliniek voor restauratieve en esthetische tandheelkunde in Enschede helpen wij u graag met het creëren van een harmonieus gebit. Een recht gebit functioneert goed en ziet er mooi uit. Voor meer informatie over behandelingen met een beugel en voor advies kunt u altijd bij onze kliniek terecht.

Het doel is om de stand van de tanden zodanig te optimaliseren dat er een harmonieuze tand-positie wordt gecreëerd. Dit brengt zowel functionele als esthetische voordelen met zich mee. Vaak is orthodontie een voorbehandeling op het reconstuctieve of restauratieve werk.

Er zijn verschillende oorzaken voor tanden of kaken die scheef staan. Een voorbeeld is het hebben van verkeerde mondgewoonten zoals duimzuigen en het tongpersen. Hiervoor werken wij samen met logopedisten. Ook kan er disharmonie ontstaan door een ongeval of voortijdig verlies een melktand of -kies.

Na orthodontie behandelingen zoeken kiezen en tanden vaak de oorspronkelijke stand van de tanden op. Dit wordt ook wel recidief genoemd en heeft als oorzaak vaak de veerkracht van de vezeltjes. Met deze vezeltjes worden de tanden vastgehouden in de kaak, dus deze vezeltjes zullen de tand terugtrekken in zijn oorspronkelijke stand in de kaak. Naast deze vezeltjes kunnen ook spieren zoals de tong of de lippen een oorzaak zijn van het terugschuiven van het gebit. Om het zogenaamde recidief te voorkomen is het belangrijk om na de orthodontische behandelingen een beugeltje te laten maken en te dragen zodat het mooie resultaat blijvend is. Ook kan een draadje achter de tanden, een ‘spalkje’ hierbij helpen.

Heeft u nog vragen over orthodontie? Bij Daniels restauratieve en esthetische tandheelkunde in Enschede kunt u altijd terecht voor informatie of voor deskundig advies. Neem voor informatie of een afspraak contact met ons op.

AFSPRAAK MAKEN?
PATIËNT WORDEN?
RESULTATEN
RESULTATEN