Parodontologie

Bij Daniels kliniek voor reconstructieve tandheelkunde in Enschede richten wij ons op de diagnose van ernstige parodontale aandoeningen en de behandeling hiervan.

Wij werken graag samen met mondhygiënistes van mondhygiëne praktijk Kroep en parodontologen  van de paroprakijk Twente. Zij zijn beide opgeleid om zowel de tandoppervlakken, maar ook de oppervlakken onder het tandvlees schoon te maken en houden. Hierdoor blijft het tandvlees in een optimale conditie. Indien het ernstige gevallen betreft verwijst Daniels restauratieve en esthetische Tandheelkunde u pas naar de paropraktijk.

Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Het parodontium is het steunweefsel dat rondom de tanden ligt. Het parodontium bestaat uit bot, tandvlees en het zogenaamde parodontale ligament Wanneer een tandvleesontsteking (gingivitis) zich uitbreidt van de tandvleesrand naar kaakbot wat daaronder ligt kan dit leiden tot parodontitis.

De oorzaak van parodontitis is tandplak. In tandplak zitten bacteriën die kunnen zorgen voor ontstekingen. Tandplak verkalkt, hierdoor vormt tandsteen. Zowel tandplak als tandsteen kunnen de tanden en het parodontium aantasten. Om tandvleesontsteking tegen te gaan is de behandeling van het parodontium belangrijk. Daarnaast spelen roken, een gezonde levensstijl, gezondheidsproblemen, tandenknarsen, langdurig stress en een eventuele erfelijkheidsfactor ook een rol.

Heeft u vragen parodontologie? Bij Daniels restauratieve en esthetische tandheelkunde in Enschede kunt u altijd terecht voor meer informatie of voor deskundig advies. Bekijk alle informatie over onze behandelingen op onze website. Voor aanvullende informatie mag u ons altijd bellen of mailen.

AFSPRAAK MAKEN?
PATIËNT WORDEN?