Reconstructieve tandheelkunde

Intake en opstellen van een zorgplan

In sommige gevallen hebben wij het patiëntendossier van uw vorige tandarts nodig, die mogelijk ook oude röntgenfoto’s bevatten. We zullen deze zorgvuldig beoordelen en dan besluiten een nieuwe te maken, dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de kwaliteit. De intake afspraak is om kennis te maken, kort de mond te analyseren en eventueel nieuw röntgenonderzoek uit te voeren.

Vervolgens zal een uitgebreide onderzoeksafspraak volgen waarin de huidige situatie in beeld wordt gebracht. Daarvoor maken wij portretfotos, mondfoto’s en gebitsmodellen. Tevens wordt de situatie van uw tandvlees in kaart gebracht. Dit geeft ons de ruimte wanneer u weg bent de situatie in alle rust te analyseren en een risicoanalyse op te stellen.

Mondhygiene

Een goede mondhygiëne is de basis voor een gezond gebit. Hiervoor is het belangrijk dat zowel de wortels, het kaakbot en het tandvlees optimaal gezond zijn. Wanneer dit gezond is kan het gebit hierop bouwen. Net als een architect die de bodem goed laat behandelen voordat hij de eerste palen in de grond slaat, zodat het huis niet in elkaar stort wanneer er wind aankomt. Hetzelfde geldt voor de wortels die stevig in het bot staan, voor een sterk en gezond gebit.

Diagnose en behandelplan

Op basis van bovengenoemde stappen is er een nulmeting gecreëerd en kan er een diagnose en een behandelplan worden samengesteld, deze worden vervolgens met u besproken. Hierin zullen wij duidelijk een korte en lange termijnplan presenteren aan u, dit wordt ook wel het zorgplan genoemd. Hierbij kunt u denken aan een eerste stap waarin wij het gebit schoon willen hebben en genezen van ziektes zodat we vervolgens toe kunnen werken naar het behandelplan.

AFSPRAAK MAKEN?
PATIËNT WORDEN?
RESULTATEN
RESULTATEN