Restauratieve tandheelkunde

Ook wel reconstructieve tandheelkunde genoemd. Bij Daniels kliniek voor restauratieve en esthetische tandheelkunde in Enschede kunnen onze specialisten u helpen wanneer uw gebit door slijtage of tandbederf beschadigd is of verloren gegaan. Wanneer uw tand of kies is beschadigd door tandbederf wordt dit een gaatje (cariës) genoemd. Hierbij verandert de vorm van tanden en kiezen. Om dit optimaal te herstellen en de functie en esthetiek weer in balans te brengen wordt er een persoonlijk plan opgesteld voor op lange termijn. Hiervoor werken we ook samen met andere specialisten uit andere disciplines.

Restauratieve of reconstructieve tandheelkunde kenmerkt zich door een zorgvuldig en persoonlijk opgesteld behandelplan.  Na een korte intake om de klachten en wensen in kaart te brengen worden gegevens verzameld om een risicoanalyse op te stellen en vervolgens zal er een behandelplan worden voorgesteld aan de patiënt. Dit behandelplan wordt gevolgd door een maquette die wordt getest bij u in de mond. Dit worden ook wel de wax-up en mock-up genoemd.

Na goedkeuring kan worden gestart met het behandelplan. Nadien volgt er een plan met betrekking tot de nazorg.

Bij een behandeling wordt altijd van tevoren door de tandheelkundige gevraagd of u een verdoving wilt. Indien dit gewenst is moet deze altijd even een aantal minuten inwerken. Vervolgens boort de tandheelkundige het tandgedeelte dat bedorven is weg en wordt het gaatje volledig schoon en droog gemaakt. Vervolgens wordt het gaatje gevuld met composietvulling.

Heeft u vragen over restauratieve tandheelkunde? Bij Daniels restauratieve en esthetische tandheelkunde in Enschede kunt u altijd terecht voor meer informatie of voor deskundig advies.

AFSPRAAK MAKEN?
PATIËNT WORDEN?